Čokoladni cupcake se brzo sprema, nije teško a i veoma je ukusno.
Sastojci:
Jaja, 2 kom.
Šećer, 8 kašika
Prašak za pecivo, 1 kesica
Vanilin šećer, 1 kesica
Biljno ulje, 10 kašika
Mleko, 10 kašika
Brašno, 10 kašika
Čokolada, 40g, istopljena
Kakao, 1 kašika
Šlag krem od čokolade, 1 kesica, za ukrašavanje
Mleko, 1,5dl
Priprema:
Već odmah možete uključiti rernu na 200°C jer se smesa brzo pravi.
U jednoj velikoj posudi mutite prvo šećer, jaja i vanilin šećer. Sada dodajete biljno ulje i mleko. Nakon što se to dobro sjedini dodajete brašno i prašak za pecivo, mutite dok se ne dobro ne sjedini i na kraju dodajete istopljenu čokoladu, koja je prethodno malo prohladjena.
U pleh za cupcake stavite korpice i u njih nalivajte smesu, pri vrhu ostavite 1cm jer će tokom pečenja narasti.
U slučaju da nemate korpice, premažite pleh uljem pa onda brašnom, dobro istresite višak brašna iz pleha. (Ja sam koristio standardan pleh za cupcake (mafine), sliku možete videti OVDE)
Peći 10-15min. Ne bi li ste proverili da li su mafini pečeni, uzmite čačkalicu i probodite kroz njih, ako na čačkalici ima testa, pričekajte još malo pa uradite opet sve dok testo ne bude ostajalo na čačkalici.
Uzmite još jednu posudu i u njoj umutite šlag krem sa mlekom. Sa tim umućenim šlagom ukrasite cupcake.
Od ove mere dobijem 12 cupcake, vi dozirajte za koliko god osoba da spremate.
Uživajte!
No comments:
Post a Comment