Gambori u sosu od belog luka



U zadnjih nekoliko godina Azijska kujinja postaje sve popularnija. Sa njom i morski plodovi. Ako do sad niste imali priliku da spremate gambore (prawns eng.), ja cu vam pokazati jedan od najbržih i najukusnijih načina za spremanje.

Sastojci:

Maslinovo ulje, supena kašika (20 ml)
Gambori, 500g očišćenih (što je dovoljno za 2 veće ili 4 manje porcije)
So, pola kafene kašičice
Beli luk, 5 čena
Tucana paprika, pola kafene kašičice (možete i više, po ukusu, ako volite ljuto)
Maslac, 30g
Limun, oko 3 supene kašike (ako vam od celog limuna ostane još malo, nemojte baciti, iscedite do kraja)
Kapar ili belo vino, sok iz tegle kapra, 1,5 supena kašika (ukoliko niste u mogućnosti da nadjete kapar, jer se teže nalazi na Balkanu, dodajte belo vino)
Peršun, manja vezica

Priprema:

U tiganj stavite maslinovo ulje, maslac iseckan na kocke, beli luk sitno iseckan i tucanu papriku. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi, i pržite oko 3 min ili toliko koliko je potrebno da osetite aromu iz tiganja.
Pojačajte temperaturu, dodajte očišćene gambore, uz neprestano mešanje ih pržite 3-4 minuta sve dok ne dobiju narandžastu boju. Dodajte kapar ili belo vino, pržite jos 1 minut dok gambori ne budu skroz prženi. Sklonite tiganj sa vatre, naseckajte sitno peršun i pomešajte sa gamborima.
Najbolje se serviraju u činijama. Takodje možete servirati uz hrskav hleb.

Uživajte!

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment