Cezar Salata





Sastojci

175 g jedan dan starog belog rustik hleba ili kiselo testo
maslinovo ulje
50 g parmezana
2  zelene salate ili 4 „bebi“ salate, oprane, osušene, presečene na pola i iseckane
2  pileća filea bez kožice, isečena na šnicle
morska so i sveže mleveni crni biber

Za preliv
2  žumanca
1 kašičica senfa
1 kašika crvenog vinskog ili šeri sirćeta
maslinovo ulje
1 konzerva od 50 g sardela u maslinovom ulju
2 čena belog luka, oljuštenog i sitno istucanog
75 g parmezana, izrendanog
sok od 1 limuna ili po ukusu


Priprema

Isecite hleb u komade od 2 cm. Malo poprskajte maslinovim uljem i začinite s prstohvatom soli, bibera, zatim izmešajte.

Stavite veću šerpu na srednje zagrejanu ringlu, dodajte malo ulja i pržite hleb dok ne bude zlatnožut i hrskav. Preko krutona narendajte ¾ parmezana, promešajte na ringli, zatim prebacite na tanjir.

Da napravite preliv stavite u činiju žumanca, senf i sirće i umutite. Lagano sipajte maslinovo ulje uz mućenje dok mešavina ne postane glatka. Sitno iseckajte sardele i pomešajte ih s belim lukom da se napravi gruba pasta. Dodajte u preliv i dobro izmešajte. Dodajte parmezan, sok od limuna po ukusu i malo vode.

Stavite salatu u činiju za serviranje, dodajte malo soka od limuna i pola preliva. Dodajte pola krutona i izmešajte. Odozgo stavite ostatak krutona i na kraju ostatak parmezana.

Stavite gril tiganj na srednje zagrejanu ringlu. Začinite komade pilećih grudi s obe strane, poprskajte s malo ulja i pecite ne vrućem tiganju 3-4 minuta s obe strane dok ne budu potpuno pečeni. Prebacite na tanjir, poprskajte s malo preostalog preliva i ostavite da odstoji 5 minuta.

Isecite piletinu na dijagonalne trake i poslužite toplo, ili pomešano sa salatom ili kao prilog uz salatu prelivenu s još jednom kašikom preliva.

Izvor 24Kitchen.rs

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment