Sastojci
175 g jedan dan starog belog rustik hleba ili kiselo testomaslinovo ulje
50 g parmezana
2 zelene salate ili 4 „bebi“ salate, oprane, osušene, presečene na pola i iseckane
2 pileća filea bez kožice, isečena na šnicle
morska so i sveže mleveni crni biber
Za preliv
2 žumanca
1 kašičica senfa
1 kašika crvenog vinskog ili šeri sirćeta
maslinovo ulje
1 konzerva od 50 g sardela u maslinovom ulju
2 čena belog luka, oljuštenog i sitno istucanog
75 g parmezana, izrendanog
sok od 1 limuna ili po ukusu
1 kašičica senfa
1 kašika crvenog vinskog ili šeri sirćeta
maslinovo ulje
1 konzerva od 50 g sardela u maslinovom ulju
2 čena belog luka, oljuštenog i sitno istucanog
75 g parmezana, izrendanog
sok od 1 limuna ili po ukusu
Priprema
Isecite hleb u komade od 2 cm. Malo poprskajte maslinovim uljem i začinite s prstohvatom soli, bibera, zatim izmešajte.Stavite veću šerpu na srednje zagrejanu ringlu, dodajte malo ulja i pržite hleb dok ne bude zlatnožut i hrskav. Preko krutona narendajte ¾ parmezana, promešajte na ringli, zatim prebacite na tanjir.
Da napravite preliv stavite u činiju žumanca, senf i sirće i umutite. Lagano sipajte maslinovo ulje uz mućenje dok mešavina ne postane glatka. Sitno iseckajte sardele i pomešajte ih s belim lukom da se napravi gruba pasta. Dodajte u preliv i dobro izmešajte. Dodajte parmezan, sok od limuna po ukusu i malo vode.
Stavite salatu u činiju za serviranje, dodajte malo soka od limuna i pola preliva. Dodajte pola krutona i izmešajte. Odozgo stavite ostatak krutona i na kraju ostatak parmezana.
Stavite gril tiganj na srednje zagrejanu ringlu. Začinite komade pilećih grudi s obe strane, poprskajte s malo ulja i pecite ne vrućem tiganju 3-4 minuta s obe strane dok ne budu potpuno pečeni. Prebacite na tanjir, poprskajte s malo preostalog preliva i ostavite da odstoji 5 minuta.
Isecite piletinu na dijagonalne trake i poslužite toplo, ili pomešano sa salatom ili kao prilog uz salatu prelivenu s još jednom kašikom preliva.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment