Čorba od bundeve sa čilijem i đumbirom


Sastojci

1  mala bundeva
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
2  crvene čili paprike
1 cm svežeg đumbira
900 ml bujona
maslinovo ulje
malo maslaca
so i biber
kokosovo mleko ili kisela pavlaka
sveži korijander ili peršun

Priprema

1. Prepolovite bundevu, očistite od semenki i zasecite nožem. Lagano začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Pecite bundevu na 200 stepeni oko pola sata. Uz bundevu stavite da se ispeče i češanj belog luka.

2. Iseckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca, dok ne omekša. Dodajte pečeni beli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za ukras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promešajte. Ostavite da lagano kuva.

3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.

4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mleka i svežim korijanderom.


Izvor 24Kitchen.rs

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment