Sastojci
1 mala bundeva
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
2 crvene čili paprike
1 cm svežeg đumbira
900 ml bujona
maslinovo ulje
malo maslaca
so i biber
kokosovo mleko ili kisela pavlaka
sveži korijander ili peršun
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
2 crvene čili paprike
1 cm svežeg đumbira
900 ml bujona
maslinovo ulje
malo maslaca
so i biber
kokosovo mleko ili kisela pavlaka
sveži korijander ili peršun
Priprema
1. Prepolovite bundevu, očistite od semenki i zasecite nožem. Lagano začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Pecite bundevu na 200 stepeni oko pola sata. Uz bundevu stavite da se ispeče i češanj belog luka.
2. Iseckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca, dok ne omekša. Dodajte pečeni beli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za ukras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promešajte. Ostavite da lagano kuva.
3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.
4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mleka i svežim korijanderom.
2. Iseckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca, dok ne omekša. Dodajte pečeni beli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za ukras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promešajte. Ostavite da lagano kuva.
3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.
4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mleka i svežim korijanderom.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment