Sastojci
Za jagnjeći but
4 grančice ruzmarina
8 grančica majčine dušice
4 čena belog luka
800 g jagnjećeg buta bez kostiju
maslac
3 crvene paprike
250 ml jagnjećeg bujona
biber i so
Dodatni pribor: konac za vezanje mesa
8 grančica majčine dušice
4 čena belog luka
800 g jagnjećeg buta bez kostiju
maslac
3 crvene paprike
250 ml jagnjećeg bujona
biber i so
Dodatni pribor: konac za vezanje mesa
Za pire
600 g krompira
2 čena belog luka
200 ml mleka
75 g maslaca
muskatni oraščić
biber i so
2 čena belog luka
200 ml mleka
75 g maslaca
muskatni oraščić
biber i so
Priprema
Jagnjeći but
Zagrejte rernu na 160°C.
Očistite grančice ruzmarina i majčine dušice. Oljuštite beli luk i naseckajte ga na sitne komadiće. Napunite jagnjeći but ruzmarinom, majčinom dušicom i belim lukom. Zavežite but koncem za vezivanje mesa i začinite ga s malo soli i bibera. Ravnomerno ispecite but sa svih strana u tiganju s vrućim maslinovim uljem. Kad ispečete meso sa svih strana, dodajte jednu veliku kašiku maslaca. Nastavite da pečete but u rerni na 160°C.
Pire od krompira i belog luka
Zagrejte rernu na 180°C.
Oljuštite krompir i iseckajte ga na komadiće. Dobro ga operite u hladnoj vodi.
Skuvajte krompir u loncu s mnogo vode i soli. Pecite beli luk u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu stavite mleko pomešano s maslacem da provri. Kad se krompiri skuvaju, ocedite ih i sačekajte da se ohlade. Zgnječite krompir drobilicom za pire. Odmah dodajte mleko, maslac i muskatni oraščić i sve dobro promešajte. Očistite beli luk i zgnječite ga na sitne deliće. Ubacite ga u pire i začinite ga s malo soli, bibera i muskatnog oraščića.
Sos od paprike:
Presecite paprike popola i odstranite semenke. Stavite ih na pleh za pečenje. Zalijte ih s malo maslinovog ulja, bibera i soli. Paprike pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. Oljuštite paprike. Isecite ih na sitne komadiće i ubacite ih u tiganj za sos. Prelijte ih jagnjećim bujonom i sačekajte da se to prokuva. Začinite s malo bibera i soli.
Poslužite jagnjeći but zajedno s pireom od belog luka i sosom od paprike. Uz ovo jelo dobro ide i boranija.
Zagrejte rernu na 160°C.
Očistite grančice ruzmarina i majčine dušice. Oljuštite beli luk i naseckajte ga na sitne komadiće. Napunite jagnjeći but ruzmarinom, majčinom dušicom i belim lukom. Zavežite but koncem za vezivanje mesa i začinite ga s malo soli i bibera. Ravnomerno ispecite but sa svih strana u tiganju s vrućim maslinovim uljem. Kad ispečete meso sa svih strana, dodajte jednu veliku kašiku maslaca. Nastavite da pečete but u rerni na 160°C.
Pire od krompira i belog luka
Zagrejte rernu na 180°C.
Oljuštite krompir i iseckajte ga na komadiće. Dobro ga operite u hladnoj vodi.
Skuvajte krompir u loncu s mnogo vode i soli. Pecite beli luk u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu stavite mleko pomešano s maslacem da provri. Kad se krompiri skuvaju, ocedite ih i sačekajte da se ohlade. Zgnječite krompir drobilicom za pire. Odmah dodajte mleko, maslac i muskatni oraščić i sve dobro promešajte. Očistite beli luk i zgnječite ga na sitne deliće. Ubacite ga u pire i začinite ga s malo soli, bibera i muskatnog oraščića.
Sos od paprike:
Presecite paprike popola i odstranite semenke. Stavite ih na pleh za pečenje. Zalijte ih s malo maslinovog ulja, bibera i soli. Paprike pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. Oljuštite paprike. Isecite ih na sitne komadiće i ubacite ih u tiganj za sos. Prelijte ih jagnjećim bujonom i sačekajte da se to prokuva. Začinite s malo bibera i soli.
Poslužite jagnjeći but zajedno s pireom od belog luka i sosom od paprike. Uz ovo jelo dobro ide i boranija.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment