Sastojci
8 pilećih karabataka (oko 1 kg)3 crvena luka, očišćena i isečena na kriške (oko 450 g)
2 čena belog luka, očišćena i prepolovljena
1 kašika mlevenog kumina
0.5 kašičice mlevene čili papričice
3 kašika pinjola
1 štapić cimeta
0.25 šolje meda
voda
Priprema
Prethodno zagrejte rernu do srednje temperature.
Na srednjoj temperaturi u posudu (koja posle može u rernu) stavite piletinu s kožicom okrenutom nadole i začinite.
Kad kožica porumeni, izvadite iz posude.
U vrućoj posudi u kojoj se pekla piletina propržite iseckani crveni luk i dva režnja belog luka s kuminom, mlevenom čili papričicom, štapićem cimeta i pinjolima, pa dinstajte još minut.
Vratite piletinu u posudu, odozgo na luk, zajedno s medom.
Dodajte vode do pola visine piletine, pustite da provri, prekrijte, pa stavite u rernu na otprilike jedan sat.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment