Marokanska piletina s medom


Sastojci

8  pilećih karabataka (oko 1 kg)
3  crvena luka, očišćena i isečena na kriške (oko 450 g)
2 čena belog luka, očišćena i prepolovljena
1 kašika mlevenog kumina
0.5 kašičice mlevene čili papričice
3 kašika pinjola
1 štapić cimeta
0.25 šolje meda
voda

Priprema

Prethodno zagrejte rernu do srednje temperature. 

Na srednjoj temperaturi u posudu (koja posle može u rernu) stavite piletinu s kožicom okrenutom nadole i začinite. 
Kad kožica porumeni, izvadite iz posude. 

U vrućoj posudi u kojoj se pekla piletina propržite iseckani crveni luk i dva režnja belog luka s kuminom, mlevenom čili papričicom, štapićem cimeta i pinjolima, pa dinstajte još minut. 
Vratite piletinu u posudu, odozgo na luk, zajedno s medom.
Dodajte vode do pola visine piletine, pustite da provri, prekrijte, pa stavite u rernu na otprilike jedan sat.


Izvor 24Kitchen.rs

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment