Sastojci
1 kašika maslinovog ulja2 komada pilećeg belog mesa isečenog na manje komade
1 ½ šolja kuvane riže
1 zelena paprika, isečena na kockice
1 šolja šeri paradajza
1 šolja kukuruza šećerca
1 šolja pasulja
6 komada mladog luka
1 šolja naribanog sira
½ šolje naseckanog korijandera ili peršuna
Sok jednog limuna
Sok jedne limete
2 kašike maslinovog ulja
Začini po želji (so, biber)
Priprema
U tiganj sipajte maslinovo ulje i stavite na šporet da se greje. Meso začinite po želji i stavite na tiganj da se polako prži. Ako su komadi manji, 10 minuta će biti dovoljno da se meso ispeče. Izvadite meso i ostavite sa strane.
Ako koristite zamrznuti kukuruz sipajte ga na isti tiganj na kojem ste pekli meso i pustite da se prodinsta, 2 minuta. Nakon toga sipajte kukuruz i piletinu u veliku posudu za salatu, dodajte sve preostale sastojke, dobro promešajte, stavite da se ohladi pa poslužite.
Izvor lifepressmagazine.com
No comments:
Post a Comment