Pečeno pile sa citrusima i začinskim biljem


Sastojci

4  pileća karabataka
4  pileća bataka
1  luk
5 čenova belog luka
1  limun, sok
1  narandža, sok
1  limun
1  narandža
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašika žutog šećera
1 kašičica paprike
1 kašičica provansalskog začinskog bilja
svež ruzmarin
svež majoran
so
biber

Za pirinač
2 šoljice pirinča kuvanog na pari
4 šoljice vode
1  luk
1 kašičica šafrana
ulje
so
biber

Priprema

Ugrejati rernu na 200ºC i staviti u tepsiju 4 pileća karabataka i 4 bataka.

Zatim iseći luk na tanke kriške, naseckati 4 čena belog luka i sve dodati piletu. Dodati sok 1 narandže i 1 limuna, zaliti s 5 kašika maslinovog ulja i 1 kašikom meda. Dodati 1 kašiku žutog šećera, 1 kašičicu paprike i 1 kašičicu provansalskog aromatičnog bilja.

Dodati majoran i svež ruzmarin. Dodati i soli i bibera. Tom mešavinom protrljati pile kako bi upilo sve te arome.

Pre nego što se stavi u rernu, naseći 1 narandžu i 1 limun na kriške i složiti ih po piletu. Posuti s još nekim začinskim biljem i pustiti da se peče 45 minuta.

Deset minuta pre nego što pile bude pečeno, skuvati pirinač. Na brzinu prodinstati 1 luk na ulju, dodati 2 šoljice pirinča kuvanog na pari. Dodati kašičicu šafrana i 4 šoljice vode. Posoliti i pobiberiti. Pustiti da se kuva 10 minuta.

Poslužiti pile i pirinač i uveriti se da se može lepo jesti za malo utrošenog novca.

Izvor 24Kitchen.rs

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment