Sastojci
4 pileća karabataka4 pileća bataka
1 luk
5 čenova belog luka
1 limun, sok
1 narandža, sok
1 limun
1 narandža
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašika žutog šećera
1 kašičica paprike
1 kašičica provansalskog začinskog bilja
svež ruzmarin
svež majoran
so
biber
Za pirinač
2 šoljice pirinča kuvanog na pari
4 šoljice vode
1 luk
1 kašičica šafrana
ulje
so
biber
Zatim iseći luk na tanke kriške, naseckati 4 čena belog luka i sve dodati piletu. Dodati sok 1 narandže i 1 limuna, zaliti s 5 kašika maslinovog ulja i 1 kašikom meda. Dodati 1 kašiku žutog šećera, 1 kašičicu paprike i 1 kašičicu provansalskog aromatičnog bilja.
Dodati majoran i svež ruzmarin. Dodati i soli i bibera. Tom mešavinom protrljati pile kako bi upilo sve te arome.
Pre nego što se stavi u rernu, naseći 1 narandžu i 1 limun na kriške i složiti ih po piletu. Posuti s još nekim začinskim biljem i pustiti da se peče 45 minuta.
Deset minuta pre nego što pile bude pečeno, skuvati pirinač. Na brzinu prodinstati 1 luk na ulju, dodati 2 šoljice pirinča kuvanog na pari. Dodati kašičicu šafrana i 4 šoljice vode. Posoliti i pobiberiti. Pustiti da se kuva 10 minuta.
Poslužiti pile i pirinač i uveriti se da se može lepo jesti za malo utrošenog novca.
Izvor 24Kitchen.rs
4 šoljice vode
1 luk
1 kašičica šafrana
ulje
so
biber
Priprema
Ugrejati rernu na 200ºC i staviti u tepsiju 4 pileća karabataka i 4 bataka.Zatim iseći luk na tanke kriške, naseckati 4 čena belog luka i sve dodati piletu. Dodati sok 1 narandže i 1 limuna, zaliti s 5 kašika maslinovog ulja i 1 kašikom meda. Dodati 1 kašiku žutog šećera, 1 kašičicu paprike i 1 kašičicu provansalskog aromatičnog bilja.
Dodati majoran i svež ruzmarin. Dodati i soli i bibera. Tom mešavinom protrljati pile kako bi upilo sve te arome.
Pre nego što se stavi u rernu, naseći 1 narandžu i 1 limun na kriške i složiti ih po piletu. Posuti s još nekim začinskim biljem i pustiti da se peče 45 minuta.
Deset minuta pre nego što pile bude pečeno, skuvati pirinač. Na brzinu prodinstati 1 luk na ulju, dodati 2 šoljice pirinča kuvanog na pari. Dodati kašičicu šafrana i 4 šoljice vode. Posoliti i pobiberiti. Pustiti da se kuva 10 minuta.
Poslužiti pile i pirinač i uveriti se da se može lepo jesti za malo utrošenog novca.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment