Sastojci
5 šargarepa, oljuštenih i izrendanihkora i sok od 1 pomorandže
50 g bundevinog semena
1.5 kašičica kima, pečenog
1 kašika senfa
1 kašika meda
1 kašika belog vinskog sirćeta
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike izmrvljenih listića korijandera
2 kašike izmrvljenih listića nane
morska so
Priprema
U činiji pomešajte šargarepu s korom i sokom pomorandže, semenkama bundeve i suncokreta.Istucajte u avanu kim s malo morske soli, zatim ga pomešajte sa šargarepom.
U činiji pomešajte senf, med, sirće i maslinovo ulje. Dodajte listiće nane i korijandera, probajte i začinite još ako je potrebno. Sipajte preko salate i dobro promešajte. Salata može odmah da se jede ili da se drži do dva dana u frižideru.
Izvor 24Kitchen.rs
No comments:
Post a Comment