Vanilice by Food52


Sastojci

200g šećera u prahu
1 mahuna vanile isečena na komadiće (možete koristiti i 1 kk ekstrakta)
300g masti
250g kristal šećera
jedno jaje
2 žumanca
sok jednog limuna
1 kašičica rendane limunove kore
250g mlevenih oraha
600g brašna
džem od šipuraka/šipka ili kajsija


Priprema

Nekoliko dana unapred, pre pravljenja, pomešati šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvoriti u kutiju, kako bi se dobio vanilin šećer.
U činiji pomešati mast sa kristal šećerom dok ne se dobije krem. Umuti jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu, dodati orahe i brašno i mutiti dok ne se dobije ujednačeno testo. Pokriti ga i hladiti u frižider bar tri sata ili tokom noći.
Ugrejati rernu na 180 stepeni, staviti testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra. Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i ređati ih razmaknute u plehove, a zatim ih peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim ih prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade.
Kada su potpuno hladni, svaki keksić namazati džemom i poklopiti drugim keksićem. Svaki tako dobijen "sendvič" dobro uvaljati u vanilin šecer, staviti ih u limenu kutiju i čekati jedan do dva dana pre serviranja.

Izvor Food52/Prva.rs

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment