Kai Phad Khing / Piletina sa djumbirom



Verovatno ste svi culi za čuveno tajlandsko jelo Kai Phad Khing, najbliže rečeno, to je piletina sa djumbirom. Ja ću vam danas objasniti kako se sprema, uopšte nije teško! A evo i kako..

Oljuštite i iseckajte beli luk, potom dodajte malo soja sosa (ja sam koristio tamni soja sos, beli soja sos koristim uglavnom kada nema mesa u jelima, uglavnom za salate i pirinač) i bibera kako biste napravili marinadu. Isecite piletinu na komade i ostavite ih u marinadi najmanje 15 minuta. 

Oljuštite đumbir i isecite ga na tanke kriške. Isecite crni luk na kolutove, a paprike na trake. Prepolovite pečurke. Iskošeno isecite ljutiku na kolutiće. Iseckajte korijander. Isecite rotkvice i stavite ih u hladnu vodu. Zagrejte malo ulja u voku i uz brzo mešanje pržite piletinu dok ne dobije braon boju. Dodajte đumbir, a potom i ostatak povrća i sve pržite uz brzo mešanje oko 30 sekundi. 

Dodajte supu i sos od ostriga i kuvajte oko 2 minuta. 

Možete ukrasiti jelo korijanderom i rotkvicama.

Nisam stavljao gramažu za sastojke, jer gramaža zavisi od toga za koliko osoba pripremate jelo.

Uživajte!

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment