Verovatno ste svi culi za čuveno tajlandsko jelo Kai Phad Khing, najbliže rečeno, to je piletina sa djumbirom. Ja ću vam danas objasniti kako se sprema, uopšte nije teško! A evo i kako..
Oljuštite i iseckajte beli luk, potom dodajte malo soja sosa (ja sam koristio tamni soja sos, beli soja sos koristim uglavnom kada nema mesa u jelima, uglavnom za salate i pirinač) i bibera kako biste napravili marinadu. Isecite piletinu na komade i ostavite ih u marinadi najmanje 15 minuta.
Oljuštite đumbir i isecite ga na tanke kriške. Isecite crni luk na kolutove, a paprike na trake. Prepolovite pečurke. Iskošeno isecite ljutiku na kolutiće. Iseckajte korijander. Isecite rotkvice i stavite ih u hladnu vodu. Zagrejte malo ulja u voku i uz brzo mešanje pržite piletinu dok ne dobije braon boju. Dodajte đumbir, a potom i ostatak povrća i sve pržite uz brzo mešanje oko 30 sekundi.
Dodajte supu i sos od ostriga i kuvajte oko 2 minuta.
Možete ukrasiti jelo korijanderom i rotkvicama.
Nisam stavljao gramažu za sastojke, jer gramaža zavisi od toga za koliko osoba pripremate jelo.
Uživajte!
No comments:
Post a Comment